NBF og NHO vil ha strømstøtte til bedriften. I et brev til regjeringen foreslår NHO at det etableres en ordning for strømstøtte til bedrifter, med rask iverksettelse.

I en medlemsundersøkelse svarer 23 prosent av NBFs medlemmer at høye strømpriser vil medføre en stor reduksjon i driftsresultatet, 39 prosent svarer en middels reduksjon i driftsresultatet.  

NBF har arbeidet for å løfte inn tiltak for å redusere de negative konsekvensene av høye strømpriser i NHO-fellesskapet. Når vi nå vet at de ekstreme prisene ikke er forbigående, men forventes å kunne vare over lengre tid, har problemstillingen aktualisert seg ytterligere.

– Dette er et viktig initiativ fra NHO, som vi støtter helhjertet opp under. Vi vet at strømprisene gjør det krevende å drive ute hos våre medlemmer, og forventer at regjeringen følger opp, sier Stig Morten Nilsen, adm. dir. i NBF.

Stig Morten Nilsen. Foto: Thomas Brun/NTB/NBF

NBF har hatt dialog med medlemmene, og uten unntak er de opptatt av strømregningene som har mangedoblet seg. NHO løfter i sitt krav til regjeringen at en støtteordning er særlig viktig for de små og mellomstore bedriftene.

– Bedrifter må tåle svingninger i kostnadene, også på energi. Men vi står nå i en ekstraordinær situasjon der krigen i Ukraina medfører at de ekstraordinære høye energikostnadene ser ut til å vedvare. Derfor er det viktig å få på plass avbøtende tiltak, også for bedriftene, legger Nilsen til.

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.