Under pandemien har ikke Statens vegvesen kunnet gjennomføre like hyppige tilsyn og kontroller som de pleier, men nå varsles det om økt tilsynsaktivitet.

I Romerikes Blad uttalte nylig Gina Russell, seksjonssjef i Tilsyn Øst i Statens vegvesen, at de nå øker antall tilsyn. Tilsynene de nå varsler har fokus på energimerking av nye personbiler og dekk.

Det er med andre ord god anledning til å minne om merkeordningen for energimerking av nye personbiler, der Norges Bilbransjeforbund og Bilimportørenes Landsforening sammen med NAF og Vegdirektoratet har laget en merkeordning, den såkalte «miljøplakaten». Denne miljøplakaten ivaretar og tilfredsstiller kravene i forskriften om energimerking av nye personbiler.

Miljøplakaten kan lastes ned på NBFs nettsider, og i tillegg har Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) utviklet en tjeneste med forenklet utfylling av miljøplakaten.

Les mer om kravene til energimerking, tjenesten fra OFV og last ned energimerkeplakaten på vår nettside, her:  https://www.nbf.no/artikler/2019/bilsalg/miljo-og-energimerking/

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.