De fem siste årene har Arbeidstilsynet kontrollert over 3 000 virksomheter i ulike deler av bilbransjen. Tilsynsrapporten avdekker blant annet at nærmere halvparten mangler stoffkartotek eller hadde manglende ajourføring av stoffkartoteket.

Bilbransjen har mange farlige kjemikalier på arbeidsplassen. Eksempler på stoffer som kan skade helsen er dieseleksos, stoffer som brukes ved rengjøring, desinfeksjon og smøring.

EcoOnline har tidligere skrevet en guide om hvordan du lykkes med stoffkartotek. Les guiden her, eller klikk her for å få mer informasjon om EcoOnlines stoffkartotek, Chemical Manager.


Foto: Shutterstock

Videre avdekker Arbeidstilsynets tilsynsarbeid i bilbransjen at:

  • 70 % Manglet kartlegging og risikovurdering av kjemisk helsefare
  • 50 % Brøt krav om informasjon og opplæring
  • 50 % Manglet stoffkartotek eller hadde manglende ajourføring

Til NRK Trøndelag, sier stasjonsleder ved Hertz Værnes, Erlend Engan:

«Fokuset ligger ofte en annen plass. Mange er rett og slett ikke klar over farene. Mangel på både kunnskap og opplæring er et problem.»

NBF ønsker å hjelpe sine medlemmer med å øke kunnskapen om kjemikaliedokumentasjon og har derfor inngått et samarbeid med blant annet EcoOnline. Frem til oktober får du som NBF medlem 37% rabatt på EcoOnlines kurs om kjemikaliehåndtering.  Les mer her

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.