Uteglemte elementer i en skadetakst betyr i praksis at verkstedet selger færre timer. Siden taksten også danner grunnlag for planlegging av jobben innebærer en mangelfull takst ofte en dårligere reparasjonsprosess. Bransjen bør derfor etterstrebe riktige takster. 

Foto: unsplash.com

De verkstedene som er særlig gode på takst er ofte også gode på prosess, slik at de oppnår høy effektivitet og god lønnsomhet. Det er utvilsomt en sammenheng mellom det å være god på takst og det å skape gode økonomiske resultater. 

Det burde ideelt sett eksistere en arena for læring der de beste kunne gi informasjon om hva de gjør, og hvordan de tenker, for å være så gode på takst. På en slik arena kunne man ganske enkelt lære av de beste. 

En slik arena finnes. 

Under NBFs skade/lakkonferanse 2019 deler blant annet noen av de som er spesielt gode på takst, og som skaper gode økonomiske resultater, sine tanker og meninger om hva de mener er særlig avgjørende. 

Konferansen arrangeres på Union Scene i Drammen tirsdag 2. april. Der får du i tillegg kunnskap- og informasjon om andre relevante temaer innenfor området skade/lakk, samt mulighet til å møte både bransjeleverandører og gode kollegaer. 

Påmelding til årets viktigste begivenhet for skade/lakkbransjen finner du her! 

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.