Mange kurs er lovpålagte. For å drive virksomheten innenfor lovverket må disse kursene være gjennomført. For eksempel utvalgte HMS-kurs, se listen nedenfor. Bedriften bør ha rutiner for å holde oversikt over lovpålagte kurs og hvordan man sikrer gjennomføring av disse.

Foto: unsplash.com

Generelt ligger kravet at ansatte skal ha nødvendig opplæring for å være kompetente til å utføre sine arbeidsoppgaver. I tillegg stiller de ulike bilprodusentene krav til en rekke opplæring for å kunne tilfredsstille garantier.

Lovpålagte kurs for bilbransjen

Personell som skal utføre EU-kontroll må sertifiseres og gjennomføre opplæring, kravet ligger i Forskrift om opplæring i periodisk kontroll av kjøretøyse liste over godkjente kursarrangører

Artikkelforfatter er Heidi Chr. Lund, HMS- og kvalitetssjef i NBF.

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.