Verkstedene er ansvarlige for å dokumentere at reparasjoner av omfattende skader er utført i henhold til kjøretøyprodusentens anvisninger og etter faglig anerkjente metoder. Slik dokumentasjon skal også i hvert enkelt tilfelle bekrefte at verkstedet har kompetanse, utstyr og verktøy for å kunne utføre reparasjonen.
Det settes nå et ekstra fokus på at verkstedene dokumenterer reparasjon av omfattende skade og i den forbindelse er det utarbeidet en informasjonsfolder som verkstedene bør lese.
informasjonshefte fra sikrebilskader.no

Kjøretøyforskriften stiller krav om at verkstedene må dokumentere reparasjon av omfattende skade og verkstedforskriften stiller krav om at dokumentasjonen skal oppbevares i minst 5 år og gjøres tilgjengelig for Statens vegvesen ved tilsyn. For å tydeliggjøre hva disse lovkravene innebærer, og hva verkstedene må gjøre for å tilfredsstille kravene, så har Statens vegvesen i samarbeid med arbeidsgruppen «sikre bilskadereparasjoner» utarbeidet en informasjonsfolder som kan lastes ned ved å trykke her.

Det å ikke dokumentere reparasjon av omfattende skade er brudd på forskriften og noe som medfører sanksjoner dersom det oppdages av myndighetene.
Ikke bare fordi at manglende dokumentasjon er et lovbrudd, men også fordi at god dokumentasjon av skadereparasjoner ivaretar allmenne interesser, må verkstedene sørge for å dokumentere i henhold til krav og forventninger.

Kravene om dokumentasjon har eksistert i flere år og bør således være kjent for alle som utfører bilskadereparasjoner. Både myndigheter og arbeidsgruppen «sikre bilskadereparasjoner» mener derfor tiden er inne for å sette et større fokus på dokumentasjon.
Vi henstiller derfor verkstedene til å heretter dokumentere reparasjoner av omfattende skader i henhold til forskriftskravene, og for å tilegne seg kunnskap om hvordan dette skal gjøres, sette seg inn i innholdet i informasjonsfolderen.

Se mer fra sikrebilreparasjoner.no >

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.