Egenmelding i gammel og ny IA-avtale

Frem til 31.12.2018 følger det av IA-avtalen at ansatte i IA-bedrifter automatisk har hatt rett til å bruke egenmelding i opptil åtte kalenderdager, og at egenmelding kan brukes i 24 kalenderdager i løpet av en 12-måneders periode.

Egenmelding betyr at du melder fra til arbeidsgiveren om fravær på grunn av sykdom eller skade uten å legge frem legeerklæring.

Alle bedrifter vil etter den nye IA-avtalen ha den samme muligheten til å avtale utvidet rett til egenmeldinger innenfor arbeidsgiverperioden (de første 16 dagene av et sykefravær). Et av de viktigste tiltakene for å reduserer sykefravær er å ha en tydelig dialog om dette på arbeidsplassen.

NHO oppfordrer tidligere IA-virksomheter til å videreføre ordningen med utvidet rett til egenmelding, samt at hele næringslivet vurderer utvidet egenmelding. Ordningen har vært et godt og hensiktsmessig virkemiddel for å fremme dialog på arbeidsplassen og avlaste helsevesenet med hensyn til oppfølging av korttidssykefravær.

Les mer på Arbinn:

https://arbinn.nho.no/arbeidsrett/sykefravar_og_permisjoner/inkluderende-arbeidsliv/artikler/klartgjorbedriftens-rutiner-for-egenmelding-for-nyttar/

https://www.nho.no/tema/arbeidsliv/nho-anbefaler-klargjor-rutinene-for-egenmelding/

 

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.