Egenmelding i gammel og ny IA-avtale

Frem til 31.12.2018 følger det av IA-avtalen at ansatte i IA-bedrifter automatisk har hatt rett til å bruke egenmelding i opptil åtte kalenderdager, og at egenmelding kan brukes i 24 kalenderdager i løpet av en 12-måneders periode.

Egenmelding betyr at du melder fra til arbeidsgiveren om fravær på grunn av sykdom eller skade uten å legge frem legeerklæring.

Alle bedrifter vil etter den nye IA-avtalen ha den samme muligheten til å avtale utvidet rett til egenmeldinger innenfor arbeidsgiverperioden (de første 16 dagene av et sykefravær). Et av de viktigste tiltakene for å reduserer sykefravær er å ha en tydelig dialog om dette på arbeidsplassen.

NHO oppfordrer tidligere IA-virksomheter til å videreføre ordningen med utvidet rett til egenmelding, samt at hele næringslivet vurderer utvidet egenmelding. Ordningen har vært et godt og hensiktsmessig virkemiddel for å fremme dialog på arbeidsplassen og avlaste helsevesenet med hensyn til oppfølging av korttidssykefravær.

Les mer på Arbinn:

https://arbinn.nho.no/arbeidsrett/sykefravar_og_permisjoner/inkluderende-arbeidsliv/artikler/klartgjorbedriftens-rutiner-for-egenmelding-for-nyttar/

https://www.nho.no/tema/arbeidsliv/nho-anbefaler-klargjor-rutinene-for-egenmelding/

 

Hei! Har du kommentarer og synspunkter på innlegget? Post dem her!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.