Etter henvendelse fra NBF om uro i bransjen knyttet til nedstengning av 2G-nettet, har Statens vegvesen nå slått fast at det ikke vil bli gitt mangelmerknader knyttet til eCall (automatisk nødoppringing til alarmsentral) som ikke fungerer, når nedstengningen av 2G-nettet eventuelt blir en realitet i 2025.

NBF har lenge forutsatt dette, som nå er bekreftet, fordi bilenes innebygde eCall-funksjon fortsatt vil være i henhold til typegodkjenningen.

bilde av eCall og sos knapp i bil

NBF arbeider videre for en løsning for at eCall fortsatt skal fungere, enten det er i form av en teknisk konverteringsløsning i bilen til 4G/5G, eller videreføring av 2G-nettet i flere år fremover.

Det første er foreløpig ikke kjent, men det er ikke helt usannsynlig at slike konverteringsløsninger kan være på vei.

Det andre, altså videreføring av 2G, mener vi må være løsningen dersom konvertering til akseptabel kostnad ikke lar seg gjøre. Det er teleoperatørene Telenor og Telia som først og fremst står ansvarlige for 2G-løsningen, og som så langt har besluttet å stenge denne i løpet av 2025.

NBF mener at disse operatørene også er ansvarlige for videreføring, dersom dette blir nødvendig for at så vel livsviktig og lovpålagt eCall som app-funksjoner m.m. skal fortsette å fungere. Det er også et myndighetsansvar for Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (Nkom) å sørge for at eCall fortsetter å fungere, evt. med en form for pålegg rettet til teleoperatørene.

Se også tidligere publisert blogginnlegg om eCall og 2G her >