I vår bransje er kundetillit og sikkerhet blant de aller høyeste prioriteringer. Derfor tar vi selvsagt de nødvendige skrittene for å sørge for at våre kunder opplever våre produkter under optimale forhold og med maksimal sikkerhet. En av de viktigste handlingene vi gjør hvert år for å opprettholde denne standarden, er å bytte til vinterdekk på våre egne biler i god tid før vinteren slår til.  

Når potensielle kunder kommer for å prøvekjøre, ønsker vi at de skal ha den beste opplevelsen. Demonstrasjonsbiler skal fremstå som sikre og godt tatt hånd om. Å kjøre en bil med vinterdekk på kalde høstdager, føles ofte som en ekstra sikkerhet, selv om veiene fortsatt er snøfrie og sommerdekkene gjør nytten.  

Vinterdekk og sommerdekk på snøføre. Foto: NTB

Vinterdekk er som vi alle vet spesiallaget for kaldt og glatt føre, og gir bedre veigrep, kortere bremselengde og bedre håndtering. Med elbilenes raske akselerasjon og for noen «uventet» bremsing/regenerering er gode dekk en ekstra forsikring. Vi er fortsatt ikke der at alle har lang erfaring med elbiler på vinterføre. 

Som en bedrift i bilbransjen har vi et ansvar for å fremme ansvarlig kjøring og trafikksikkerhet. Ved å i riktig tid sette vinterdekk på våre demonstrasjonsbiler, sender vi et sterkt budskap om at vi tar sikkerheten på veiene alvorlig og oppfordrer våre kunder til å gjøre det samme.  

Ikke utsett dette viktige skrittet, og sørg for at bilen din er klar for vintermånedene. Din egen og dine kunders trygghet er vel verdt innsatsen. Mange av dere har nok allerede dette på plass, men ta gjerne en ekstra sjekk. Kanskje er det en utlånsbil eller to som har sneket seg unna og fortsatt kun er skodd for sommerføre. 


Trenger dere ekstra arbeidskraft i dekksesongen, så husk på at fra 01. april 2023 kom det nye regler om innleie av arbeidskraft. NBF-medlemmer kan lese mer om det i presentasjonen etter digitalt frokostmøte 15.03.2023 (krever innlogging) >

Ønsker du å høre siste nytt fra dekk, felg og hjulindustrien så bli med oss på Bilbransjens dager 14 og 15. november. Der vil Dennis Alexis fra The Scandinavian Tire & Rim Organization, også kjent som STRO fortelle oss siste nytt. STRO har vært en pioner i denne bransjen siden sin grunnleggelse i 1960.  

Med ønske om en god og skadefri vinter!