Årets Blinklys er en hyllest til bærekraftstiltak for bilbransjen, opprettet av Söderberg & Partners (NHO Forsikring), Storebrand (NHO Pensjon) og Norges Bilbransjeforbund. Prisen deles ut under NBFs store konferanse Bilbransjens dager 14. november 2023.

Søknadsfristen er satt til 1.september, og alle medlemmer hos NBF kan delta. Mer om kriteriene finnes på https://www.nbf.no/arets-blinklys/

Måten dere har løst ulike bærekraftstiltak på kan kanskje være akkurat derfor dere fortjener å vinne Årets Blinklys og kan inspirere andre til å jobbe på samme måte.  Kanskje dere bør utfordre ansatte til å komme med forslag til tiltak som dere har lykkes med og som kan være med å inspirere andre i bilbransjen?

«Det viktigste er måten dere har løst ulike bærekraftstiltak! Den kan være avgjørende for at akkurat  dere fortjener å vinne Årets Blinklys.«

Heidi Chr. Lund, bærekraftsansvarlig i NBF.


Hvordan lykkes med et bærekraftstiltak som blir så bra at en oppnår de målene en har satt seg?

  • Alle medlemmer eller virksomheter som er i en søknadsprosess hos NBF kan sende inn sitt kandidatur.
  • Ingen tiltak er for små, kanskje måten dere har valgt å løse et tiltak på, gjøre nettopp dette tiltaket unikt og vil være en god kandidat for å gå av med seieren. 
  • Vi ønsker å få inn mange ulike tiltak som kan være med å inspirere andre i bransjen til å gjøre tilsvarende.
  • En jury vil nominere 3 kandidater, bransjen vil stemme på hvem som blir årets vinner av Årets Blinklys 2023.


Å jobbe godt med bærekraft kan kanskje innebære å sette i gang med mange titalls av ulike tiltak. For å lykkes med et tiltak eller prosjekt, er det flere viktige faktorer som spiller en rolle.

Her er noen generelle retningslinjer som kan hjelpe deg på veien:

  • Tydelige mål: Definer klare, realistiske og målbare mål for prosjektet. Sørg for at alle involverte forstår hva som skal oppnås, og hva som er suksesskriteriene.
  • Planlegging: Utarbeid en grundig og realistisk prosjektplan. Identifiser milepæler, ressurser, tidsrammer, og hvordan ulike oppgaver henger sammen.
  • Kompetent team: Sett sammen et team med riktig kompetanse og erfaring som kan håndtere oppgavene som kreves for prosjektet. Godt samarbeid og kommunikasjon er avgjørende. Involver de ansatte i hele prosjektet.
  • Kommunikasjon: Sørg for å opprettholde god kommunikasjon både internt i teamet og med interessenter og involverte parter. Tydelig og jevnlig kommunikasjon bidrar til å unngå misforståelser.
  • Motivasjon og engasjement: Hold teamet engasjert og motivert gjennom hele prosjektet. Belønning og anerkjennelse kan være effektive verktøy for å opprettholde entusiasmen.
  • Overvåking og evaluering: Implementer systemer for å kontinuerlig overvåke fremskritt og resultater. Evaluer prosjektet regelmessig for å sikre at det holder seg på rett spor. Ikke vær redd for å gjøre justeringer.


Husk at hvert prosjekt er unikt, og det kan være utfordrende å forutse alle aspekter som kan påvirke suksess.

Det viktigste er måten dere har løst ulike bærekraftstiltak! Den kan være avgjørende for at akkurat  dere fortjener å vinne Årets Blinklys. Dette kan i tillegg inspirere andre til å jobbe på samme måte.  Utfordre ansatte til å komme med forslag til tiltak som dere ha lykkes med og som kan være med å inspirere andre i bilbransjen.

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.