For 18 måneder siden startet Ringer i Vannet-eventyret for Nordvik-konsernet. I løpet av den tiden har titalls personer fått arbeidstrening og 10 personer er blitt ansatt hos Nordvik gjennom ordningen. Nå er de kåret til årets Ringer i Vannet-bedrift. Prisen ble delt ut på NHOs HR-dag 26. september i Oslo.

Ringer i Vannet kobler – i tett samarbeid med lokale tiltaksbedrifter – mennesker med hull i CV-en med NHO-bedrifter. Hvert år bidrar Ringer i Vannet sterkt til at over 2.000 personer får jobb i NHO-bedrifter. 80 prosent av de som får prøvd seg, får varige ansettelser.

Årsaken til at Nordvik-konsernet stikker av med årets Ringer i Vannet-pris er deres engasjement for ordningen, antall personer som har fått arbeidstrening og hvor mange de har ansatt. De har også bygget videre på konseptet sammen med Bodø Industri, hvor enda flere mennesker får en sjanse til å prøve seg ut i arbeidslivet. I tillegg har de nå fått på plass en egen fagskole.

– «Dette er svært gledelig. Samarbeidet med Ringer i Vannet har gjort inntrykk på oss og det har ikke bare endret meg som person, men også en hel bedrift med ringer inn i organisasjonen«, sier Christian Nordvik, daglig leder for Nordvik-konsernet.

Stian Åsegg ble starten på Ringer i Vannet-eventyret til Nordvik-konsernet. Det lokale initiativet har spredt seg til alle 20 bilforretningene, og konsernet er nå kåret til Årets Ringer i Vannet-bedrift.


Glade prisvinnere! F.v: Børge Bøyum fra Bodø Industri, Christian Nordvik, Stian Åsegg og adm dir i NBF Stig Morten Nilsen.

I 2011 var Stian Åsegg involvert i ei trafikkulykke som skulle snu opp-ned på livet hans. Han ble alvorlig skadet, og veien tilbake til arbeidslivet var tøff. Men gjennom Arbeids & Inkluderingsbedriften, Reko, og NHO-prosjektet Ringer i Vannet, fikk han sjansen hos Nordvik i Namsos.

De var så snille og ga meg en mulighet til å prøve, så jeg kunne vise at jeg får til ting. Selv om kroppen ikke henger helt med, så er hodet på plass», sier Åsegg som har ett år igjen som lærling hos Nordvik før han får fagbrev i reservedelsfaget.

Åsegg har fysiske plager etter ulykken, blant annet vil den ene armen hans trolig aldri bli bra igjen.

Det å kunne gjøre noe konstruktivt er viktig. Man kommer ingen vei med å bare sitte hjemme og syns synd på seg selv«, sier han.


Her er Stian Åsegg (t.v) og Rolf Arne Skjærvik hos Toyota Nordvik. Foto: NHO Service og Handel.

I Namsos var det Arbeid- & Inkluderingsbedriften, Reko, som tok initiativ for å få til en avtale med Nordvik.

– «Stian var litt frustrert da han kom til oss fordi han hadde gått en stund uten jobb, men gjennom noen samtaler fant vi ut at han var veldig interessert i bil. Da kom vi fram til at det å jobbe på billager kunne være noe for ham. Vi tok kontakt med Nordvik, og de valgte å si ja til en prøvetid med Stian. Det har vært et svært godt samarbeid hvor tre personer har fått sjansen der«, sier Kjell Bjørnar Vestnor, jobbkonsulent i Reko i Namsos.

Har ikke angret

Driftsleder hos Nordvik i Namsos, Rolf Arne Skjærvik, innrømmer at han var litt skeptisk til Ringer i Vannet i starten.

– «Det er ikke den tradisjonelle måten å rekruttere folk på, men vi valgte å si ja til Stian. Det har vi ikke angret på i det hele tatt. Det viser hvor feil jeg og vi i fellesskap kan ta«, sier Skjærvik.

– «Jeg tror mange tenker at de plukker fra øverste hylle ved å ansette personer som har perfekt CV, men da ekskluderer vi mennesker som er helt fantastiske. Det med moral og lojalitet er noe som må ligge i en person, og det er det vi har opplevd å få med Ringer i Vannet. De har et så stort ønske om å komme i jobb og bidra, så da får man ansatte som virkelig er øverste hylle«, legger han til.

Norges Bilbransjeforbund gratulerer så mye med prisen!

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.