Gumpen gruppen fikk denne uken NHOs fagopplæringspris – det er et synlig bevis for at denne bedriften er en av Norges beste på å ta inn og forvalte lærlingene. Det er mange gode lærebedrifter i bilbransjen allerede, og vi kan bli den bransjen som er best dersom vi lærer litt av blant annet Gumpen gruppen.


Foto: NHO

Hvorfor fikk Gumpen gruppen fagopplæringsprisen, jo fordi de jobber dedikert og langsiktig med opplæring. Og de jobber fra A til Å – fra å jobbe med ungdom lenge før de er aktuelle for læreplass til kontinuerlig kompetanseheving av de ansatte.

Per Helge Gumpen, leder av Gumpen gruppen, sa når han tok imot prisen: «Hvis noen tror kompetanse koster mye, så prøv inkompetanse». Poenget var at det er kunnskapen som sitter i ansattes hoder og hender som er avgjørende for inntjening og bunnlinje.

Gumpen gruppen jobber meget aktivt sammen med opplæringskontoret og tar dermed ansvar for at det jobbes godt mot ungdom på veien frem mot læreplass. At det jobbes med rekruttering til fagene, at det jobbes for å sikre god opplæring i skolen, at det jobbes for å forberede potensielle lærlinger til arbeidslivet.

Bilbransjen eier opplæringskontorene. Med dette eierskapet medfører et ansvar for å sikre at opplæringskontoret drives godt og gjør de oppgavene som er nødvendig for å sikre at det kommer ut gode fagarbeidere til slutt.

Alle steder har sine utfordringer. Det kan være rekruttering, opplæringen eller utstyrsnivået i skolen, overgangen fra skole til læreperiode osv osv. Da er det viktig at lokal bransje setter fingeren på disse problemene – og aktivt jobber for å løse dem. Opplæringskontorene bør ha en sentral rolle. Det er lærebedriftene som har ansvar for å sette dem i stand til å løse de utfordringene.

Inntekter er avhengig av kompetanse. Sats på lærlingene og arbeide for at opplæringskontorene blir gode medspillere i arbeidet. Trenger du tips til opplæringskontor å lære av – ikke nøl med å ta kontakt.

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.