Det er liten tvil om at bilbransjen i Norge er inne i en urolig og usikker periode, der særlig nybilsalget har fått en bråstopp i den «perfekte stormen» vi nå opplever, med økte bilavgifter, moms på elbiler, hyppige renteøkninger, dyrtid og krig i Europa.

menneskehånd holder AI bil
Foto: NTB

Det er heller ingen overraskelse at mange er mer tilbakeholdne med bruk av penger, skyver på større investeringer som bilkjøp, og vi kan jo alle kjenne på en usikkerhet for fremtiden akkurat nå.  

Og akkurat når situasjonen er slik, skulle man kanskje ønske at man kunne lese tankene til bilkjøperne og verkstedkundene for å kunne imøtekomme kundenes ønsker, og justere forretningsplan og budsjetter for å etablere sunn forretningsdrift og skape trygghet både for ansatte og kunder.

Nå er det nok dessverre ingen av oss som kan påberope oss å være tankelesere, men hvis man spør får man kanskje svar?   

Og spørre det har vi faktisk gjort, eller rettere sagt, noen har spurt for oss.

Kantar og Anders Hovde har i en årrekke gjort ulike spørreundersøkelser om kjøp av både verkstedtjenester og nye og brukte biler, og nå har Anders vært ute og spurt igjen. Denne gangen har vi løftet blikket og spurt både nybil- og bruktbilkunder i en ny undersøkelse som har fått navnet Bilundersøkelsen 2023.

Og siden flere kunder sitter på gjerdet og skyver på bilkjøpet er det like interessant å vite hva man tenker om kjøp av service- og verkstedtjenester, der Servicemarkedsundersøkelsen gir oss svarene på hva verkstedkundene synes er viktig i 2023.

Og som om ikke det var nok, for de som ønsker å løfte blikket litt høyere enn bare til 2023 og 2024, så har Opinion akkurat gjennomført sin årlige studie UNG2024, der de ser på hva de unge tenker om fremtiden. Hva tenker egentlig fremtidens bilkunder, og er det noe vi kan plukke opp og forberede oss på her?

Både Anders Hovde fra Kantar og Alexandra Palm fra Opinion deler av sin kunnskap under Bilbransjens dager 14. og 15. november i The Qube på Gardermoen. Og fortvil ikke, om du ikke er påmeldt enda har vi plass til flere, selv om vi allerede er mer enn 800 påmeldte. Fikk du lyst til å delta? Meld deg på her innen 12. november >