Vi i NBF synes Statens vegvesen fortjener skryt for sin pågående offensiv mot ulovlige verksteder. 
Den siste tiden har det spesielt i Drammensregionen, Ringerike og i Vestfold og Telemark blitt utført tilsyn. Flere ulovlige verksteder er blitt stengt. 

mann som sitter en stol.
Områdeleder drift og utvikling Knut Martin Breivik. Foto: Thomas Brun/NTB/NBF

Det er et tosifret antall verksteder som har blitt kontrollert, mange ulovlige med umiddelbar stengning som konsekvens. 

Statens vegvesen sitter nå på sterkere sanksjonsmidler enn tidligere, ved at de faktisk kan fysisk fjerne verkstedutstyr for å stoppe en virksomhet som ikke følger pålegg om opphør av virksomhet. 

Aksjonene har fått bred mediedekning både i avis og radio, hvor det påpekes viktigheten av å velge et godkjent verksted. 

Forside Varden (gjengitt med tillatelse)
Forside Drammens Tidende (gjengitt med tillatelse)

For enkelte verksteder sitter også Statens vegvesen på lister over biler som har benyttet seg av det ulovlige verkstedet med den konsekvens av at bilene vil kunne bli innkalt til kontroll.  

Ulovlig verksteddrift kan gi trafikkfarlige biler og i mange tilfeller er det snakk om sosial dumping. 

NBF gjennomførte i samarbeid med Kantar en servicemarkedsundersøkelse blant bileiere sommeren 2022. Svarene tyder på at de aller fleste sjekker om verkstedet er godkjent, men så er det nok også slik at de som benytter anerkjente merkeverksteder eller kjedeverksteder nok tar for gitt at godkjenningene er i orden. 

Uten at vi kan dokumentere det, så skal man være våkne for at «nødvendighetsreparasjoner» gjerne i etterkant av PKK kan havne hos «feil» verksted hvor motivasjonen ene og alene er pris. Er etterspørselen økende med trangere personlig økonomi er jo et spørsmål man kan stille seg? 

Sjekk at du på ditt verksted har beskiltningen i orden, her er også NBF-skiltet et kvalitetsstempel som må være på plass. 

Statens vegvesen er avhengig av tips fra publikum og bransjen om ulovlig virksomhet – du kan gjøre ditt ved å sende en e-post til: krimtips@vegvesen.no 

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.