Når forbundsstyret før jul vedtok å gå videre med etableringen av en helt ny digital bransjeplattform for forhandlere var det en ekstremt viktig strategisk beslutning. Sammen med en stor andel av NBFs medlemmer har de gjort det mulig at bilbransjen selv kan sitte i det digitale førersetet.  

Det siste er kanskje sterke ord. Men jeg mener det. Etableringen av den digitale bransjeplattformen DRIVE er potensielt en «game changer». Frem til nå har digitaliseringen av bilbransjen vært avhengig av eksterne aktører. Vi har ikke hatt kontroll verken på utvikling eller data.  

Noen sier at hele samfunnet skal gjennom en digital revolusjon. Vi skal i hvert fall igjennom en digital transformasjon. Vinnerne i den overgangen blir de som har kontroll og mulighet til å selv styre utviklingen. Med DRIVE har bilbransjen muligheten til å nettopp gjøre det.  

DRIVE representerer starten. Like viktig er det at vi nå har tilgang til ledende digital kompetanse, og vi får tilgang på data. Kunnskap og data som vi igjen kan bruke til å videreutvikle. Veien videre er ikke staket ut, men hvem vet hvilke forretningsområder i bilbransjen vi kan bidra til rundt neste sving.  

Teknologien som tilbys er robust, fleksibel og svært moderne. Alt blir enklere, og bedre enn noe annet på markedet. Det er gjennomført en egen teknisk due-dilligence av KPMG som bekrefter dette. Men i tillegg til teknologien mener jeg at like viktig at DRIVE muliggjør et bransjefellesskap også innen digitalisering.  

Adm. dir. i NBF, Stig Morten Nilsen. Foto: Thomas Brun/NTB/NBF

Et fellesskap med NBF som stabiliserende faktor, som kan balansere hensynet mellom små og store og ulike behov. Det gir store muligheter. For alle.  

Jeg håper du blir med på laget.  

Sjekk ut mer om hva DRIVE er her >

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.