Jeg tror ikke det. Men det er lett å falle ubevisst for fristelsen. Fallgruvene er mange. Derfor har Norges Bilbransjeforbund (NBF) signert Grønnvaskingsplakaten og oppfordrer andre til å vurdere det samme. Ikke fordi det er viktig å signere, men fordi det er mye å lære, og god og troverdig kommunikasjon er avgjørende for å bygge tillit:  

«Det er flott at NBF nå tar grep og signerer grønnvaskingsplakaten. Bilbransjen står midt oppi en stor transformasjon til mer bærekraftig mobilitetsløsninger og NBF har en sentral rolle i rådgivning og veiledning til bransjen. God og troverdig kommunikasjon er avgjørende for å bygge tillitt og vi ser frem til samarbeidet.» 

Bjørn K. Haugland, administrerende direktør Skift Næringslivets Klimaledere
Foto: Unsplash.com

Det virksomheten gjør på bærekraft skal være etterprøvbart og da må en ha en ærlig og troverdig kommunikasjon på hvordan virksomheten driver. Grønnvasking er at en overkommuniserer det som er bra og underkommuniserer det som ikke er like bærekraftig. I motsetning til annen vask, er det fryktelig enkelt å starte med grønnvasking – ikke av vond vilje, men fordi lysten til å fremheve det man er gode på er så stor. For å få unngå problemet, er det nødvendig med grundig refleksjon.  

Ved å signere på Grønnvaskingsplakaten får en tilgang til nettverk og en læringsarena for hvordan vi skal sikre et bærekraftig næringsliv. Alle må selv overføre de 10 punktene i Grønnvaskingsplakaten til sin egen virksomhet og gjøre det kjent i hele organisasjonen.  

Det koster ikke noe å signere plakaten, bortsett fra forpliktelsen om å leve etter retningslinjene på Grønnvaskingsplakaten.  

Les mer om Skift Norge og Grønnvaskingsplakaten.  

15. juni var Grønnvaskingsplakaten tema på NBFs ukentlige frokostmøte. Bjørn K. Haugland fra Skift presenterte hva som ligger bak og hva det innebærer å signere Grønnvaskingsplakaten. Presentasjonen er tilgjengelig i NBFs digitale verktøykasse for medlemmer. 

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.