Hva er årets blinklys? Jo det er en inspirasjonspris for bærekraftstiltak i bilbransjen, som skal være med på å vise retninger innen bærekraftsarbeidet. Prisen er et initiativ fra NHO Pensjon (Storebrand), NHO Forsikring (Söderberg & Partners) og NBF, denne skal deles ut under middagen på Bilbransjens dager den 10. mai 2022.    

Formålet er å inspirere flere til å gjennomføre små eller store tiltak som er knyttet opp mot bærekraftsmålene, jo flere som gjør gode tiltak jo bedre.  

Vi ser etter små og mellomstore virksomheter, det kan godt være en forhandler/verksted som er knyttet opp mot et konsern, men tiltaket må da ha sin spire lokalt.  

Vi oppfordrer alle til å utfordre sine ansatte om denne prisen, for det er ofte de ansatte som sitter på de gode ideene. Hva med å lage en liten konkurranse internt, sier Heidi Chr. Lund. Flere har sikkert satt i gang veldig mange gode forslag som ikke bør være en hemmelighet?  

Heidi Chr. Lund. Foto: Thomas Brun/NTB/NBF

Vi har en jury som skal velge ut 3 nominerte, disse nominerte vil offentliggjøres og deltakere på Bilbransjens dager og andre kan stemme på hvilket tiltak som inspirerer mest og hva en tror kan ha størst effekt.  

Vi ønsker også å bygge opp en idebank av mange gode tiltak som er bærekraftige, så alle som sender inn sine forslag må godkjenne at vi kan legge forslagene i en idebank.   

På nettsiden til NBF finner du mere informasjon om kriterier og praktisk informasjon om innsendingen av kandidaturen.  

Frist for å sende inn deres kandidatur er 8. april.  

Jury vil gjøre sin avstemming før 22. april, da vil de nominerte få beskjed og må lage en liten film som forklarer hva de har gjort eller planlegger å gjøre.  

De nominerte vil bli lansert 6. mai og avstemmingen avsluttes rett før middagen kl. 18 den 10. mai.  

Hva får de nominerte?  

  • De får muligheten til å dele gode tiltak som får større effekt 
  • De får muligheten til å engasjere ansatte, synliggjøre gode tiltak dere gjør eller planlegger 
  • Dere får markedsført virksomheten