Julen handler om å ta vare på hverandre, i år i litt videre forstand.   

Hvordan er dere forberedt på nye strengere tiltak eller smitteutbrudd? Nå ser vi at smittetallene øker og det varsles om strengere tiltak. Om dere ikke alt har sett på ulike scenarier så er tiden inne nå! 

Les FHIs ferske risikovurdering her. Smittesituasjonen er utvilsomt krevende.  

Det handler om å ta vare på hverandre. Både ansatte og kunder skal føle seg trygge. Selv om vi alle har lang erfaring nå, så er situasjonen likevel litt ny. Flere har også blitt litt lei. Noen er kanskje ikke så nøye lenger med smittevern, mens andre har blitt mer engstelige. Hvordan kan dere som arbeidsgiver gjøre for å opprettholde driften så langt som mulig og samtidig ta vare på alle.

Foto: Unsplash.com

Det beste dere kan gjøre som arbeidsgiver er å snakke med og lytte til ansatte. God dialog med både ansatte og kunder er viktig for å vise at dere tar sitasjonen på alvor og samtidig vise omsorg.  I vår digitale verktøykasse finnes plakater til bruk både rettet mot ansatte og kunder.

Personer som jobber innen samfunnskritiske funksjoner kan slippe karantene, for bilbransjen vil det si, personell som er strengt nødvendig for å kunne sikre at nødvendig transport er på veien. Les mer her.

Smittevernveilederen som er utarbeidet i samarbeid med Standard Norge kan være til hjelp for å håndtere smittevern internt i bedriften. Det er alltid nasjonale og lokale smittevern regler som er overstyrende. Vi vet at alle smitteverntiltakene er kostbare, men skulle en få smitte inn på virksomheten og måtte stoppe produksjonen blir det enda dyrere. Her finner du NBFs koronaside med smittevernveilederen.

Regjerningen varsler lønnsstøtte, det setter NHO stor pris på. Å få på plass en ordning som kan avverge permitteringer er noe som NHO har spilt inn til myndigheten. Vi har dårlig tid. Les mer

Foto: Rod Long/Unsplash.com

HUSK god hygiene og hold avstand, men ta vare på hverandre.

Ønsker alle en riktig god førjulstid!

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.