Bil og bilpolitikk er blitt en valgkampsak. Det er på godt og vondt for bilbransjen. Vi skal være glade for at bilen skaper engasjement, men litt urolige for at partiene graver for dype skyttergraver og dermed hindrer at brede kompromiss som kan gi forutsigbarhet kan forhandles frem. NBF vil være med i debattene og har sammen med NAF og BIL to arrangementer på Arendalsuka.  

Kommunikasjonssjef i NBF, Egil Steinsland. Foto: Thomas Brun/NTB/NBF.

Valgkampen er allerede i gang. Senterpartiet og Fremskrittspartiet ønsker å fremheve seg som bilens store beskytter. Andre partier ønsker mer avgifter og større mulighet for å begrense bilkjøring. Alt fra bensinpriser og kjøreforbud til elbil-mva og engangsavgift diskuteres.  

Arendalsuka er et politisk sirkus. NBF, NAF og BIL har to arrangementer:  

Tirsdag 17. august kl 12.00 er det politisk debatt om elbil-mva og bilavgiftene i Samferdselsteltet. Les mer om arrangementet her. 

Tirsdag 17. august kl 14.00 møtes lederne for NAF, BIL og NBF til en samtale om bilen i fremtiden. Debatten ledes av ingen ringere enn Bjarne Brøndbo – Bjarne driver og eier bildemontøren Bil1Din i tillegg til å være popstjerne. Les mer om arrangementet her.  

I tillegg diskuterer NBF med Amcar og Statens Vegvesen om der «like greit å mekke sjøl» på Statens vegvesens arrangement kl 12 mandag 16. august.  

De fleste debatter kan streames – følg med på vår Facebookside for informasjon når arrangementet nærmer seg.

Se hele Arendals-uka programmet her.