I forbindelse med nye tjenesteløsninger i Autosys Kjøretøy bransjeløsning har Statens vegvesen utarbeidet nye avtaler for alle brukere av bransjeløsningen, og det avdekkes stort antall feil ved innsendelse av dokumentene, som forsinker prosessene og skaper merarbeid hos Statens vegvesen.

Det høye antallet dokumenter som ikke er korrekt utfylt gir ressurskrevende og unødig merarbeid, og de vanligste feilene er:

  • Det er ikke samsvar mellom det som oppgis i avtalen og det som er registrert i Enhetsregisteret (Brønnøysundregisteret)
  • Avtalene er ikke signert av den/de som har signaturrett ihht. Brønnøysundregisteret
  • Brukthandelbevilling mangler, eller inneholder «gamle» opplysninger
  • Utfylling er mangelfull (gjelder særlig bilag B2)
  • Signaturer mangler på et eller flere steder (gjelder også særlig bilag B2)

Oppfordringen fra Statens vegvesen er å sørge for å kontrollere og eventuelt korrigere feil eller mangelfulle opplysninger i Enhetsregisteret, og sørge for at rett person signerer og kvalitetssikrer dokumentene før de sendes inn.

Når det gjelder brukthandelbevilling er det som kjent lovkrav om å ha denne på plass for å kunne selge brukte biler, med påfølgende risiko for nedstengning av brukbilsalget dersom man ikke innehar gyldig brukthandelbevilling for virksomheten.

Statens vegvesens oppfordring er med andre ord også en god anledning til å sørge for å kontrollere at alle firmaopplysninger er oppdatert og korrekte for din virksomhet, og til å kontrollere at man har lovpålagte dokumenter på plass.

Artikkelforfatter er Tore Rylander, fagsjef bilsalg hos NBF.

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.