Vi har gjennomført en revisjon av vår veileder for bruk av årsprøvekjennemerker, for å fange opp nylig innførte endringer i regelverket fra Statens vegvesen.

De viktigste endringene er at kravet til å medbringe vognkortet på kjennemerkene under kjøring er tatt bort, det er nå tilstrekkelig med kjøreseddel. Siden mars 2020 har det også vært mulig å ta i bruk digital kjøreseddel, og dette er nå tatt inn i teksten i veilederen.

Veilederen gir en kortfattet og tydelig beskrivelse av de ulike bruksområdene og kravene som stilles innenfor disse områdene. Ved å følge disse kjørereglene er man sikret at man følger regelverket, og unngår avvik og eventuelle sanksjoner ved tilsyn og kontroller.

Revisjonen av veilederen er gjort i samarbeid med Statens vegvesen.

Oppdatert veileder finner du som NBF-medlem i din digitale verktøykasse, under bilsalg >

One Reply to “Oppdatert veileder for bruk av årsprøvekjennemerker”

  1. Bransjeplattformen CARWEB har DIGITAL KJØESEDDEL/VOGNKORT på plass i prøvekjøringsmodulen. Bransjeplattformen utvikles i nært samarbeid med NBF faggruppe bilsalg og bransjen.

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.