Politiet i Viken har kontaktet oss i NBF og advarer om at det nå oppleves flere forsøk på innbrudd i bilforretninger og tyveri av nøkler fra nøkkelinnslipp, og appellerer til bilbransjen om å være årvåkne og skjerpe inn rutinene for håndtering og oppbevaring av bilnøkler.

Foto: Unsplash.com

NBF har sammen med BIL laget en bransjenorm for overtagelse, bruk og oppbevaring av bilnøkler for å sikre egne og kunders biler.

På politiets anbefaling kan det være et godt tidspunkt å børste støvet av bransjenormen hvis den er blitt liggende i skrivebordsskuffen, og kontrollere at egne rutiner følger normen som sikrer god og trygg nøkkelhåndtering.

Det er også viktig å sikre at man har tyverisikre og godkjente løsninger (FG-godkjent) for levering av nøkler utenfor åpningstid, og oppbevaring av både nøkler og biler som forhandlerne har ansvaret for i og utenfor sine forretningslokaler.

Les mer om hvordan du sikrer egne og kunders biler på NBFs nettsider >