Politiet i Viken har kontaktet oss i NBF og advarer om at det nå oppleves flere forsøk på innbrudd i bilforretninger og tyveri av nøkler fra nøkkelinnslipp, og appellerer til bilbransjen om å være årvåkne og skjerpe inn rutinene for håndtering og oppbevaring av bilnøkler.

Foto: Unsplash.com

NBF har sammen med BIL laget en bransjenorm for overtagelse, bruk og oppbevaring av bilnøkler for å sikre egne og kunders biler.

På politiets anbefaling kan det være et godt tidspunkt å børste støvet av bransjenormen hvis den er blitt liggende i skrivebordsskuffen, og kontrollere at egne rutiner følger normen som sikrer god og trygg nøkkelhåndtering.

Det er også viktig å sikre at man har tyverisikre og godkjente løsninger (FG-godkjent) for levering av nøkler utenfor åpningstid, og oppbevaring av både nøkler og biler som forhandlerne har ansvaret for i og utenfor sine forretningslokaler.

Les mer om hvordan du sikrer egne og kunders biler på NBFs nettsider >

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.