I Norge finnes det drøyt 3 000 godkjente bilverksteder. Av disse er godt under 1 000 såkalte merkeverksteder eller merkeforhandlere. I tillegg finnes dekkverksteder, bilglassverksteder, eksosverksteder og andre spesialverksteder. Bransjen er forent i sak. Vi bør ikke la noen skape splid i bilbransjen. Det tjener bare motstanderne av bransjen på.

Gjennom et callsenter er organisasjonen Virke nå på frierferd til bilbransjen hvor de unyansert forsøker å skape splid. De lover at «de skal sloss for fritt verkstedvalg». Det er å sparke inn en dør som står på vidt gap. Dette er ikke en kamp som pågår nå. Spillereglene ble for mange år siden definert av både EU og Konkurransetilsynet. NBF forholder seg til dette regelverket og vår informasjon finnes her >

NBF er den eneste organisasjonen som har ressurser, kompetanse og gjennomslagskraft nok til å jobbe for hele bilbransjen. Vi er dedikert til bilbransjen. Og bare til bilbransjen. Vi jobber med det som er viktig for hele bransjen.

Adm dir i NBF, Stig Morten Nilsen. Foto: Thomas Brun/ NTB kommunikasjon.

Alle i bilbransjen har en ting til felles: De er helt avhengig av et godt nybilsalg, at vi har god og forutsigbar bilavgiftspolitikk og at bilen som sådan har en sentral og positiv plass i samfunnet. Dette er noe av det NBF jobber mye med. Da jobber vi for alle i bilbransjen.

Bilbransjen har en stor fordel i forhold til andre næringer. Vi har hele markedet vårt tilgjengelig hele tiden. Over 3 millioner kjøretøy kjører hver dag rundt på norske veier. Alle disse skal ha service, dekk, ny frontrute, vedlikehold, skadereparasjon eller litt lakkering.

I tillegg ønsker kundene å fornye seg og dermed har vi også et bruktbilmarked på opp mot 500 000 salg liggende å vente hvert år. Ikke mange andre bransjer har disse forutsetningene, så de skal vi glede oss over og ta godt vare på. Derfor er en dedikert organisasjon for hele bilbransjen nødvendig.

Det som skaper grunnlaget for at alle aktører i bilbransjen har en lys fremtid er at det hver eneste dag fylles på dette markedet så mye som mulig gjennom at det kommer nye biler inn på veien. Det er den eneste måten vi kan øke markedet til bilbransjen og derfor er arbeidet med bilavgiftspolitikken så viktig.

Grunnlaget for alles eksistens og lønnsomhet legges gjennom at det selges nye biler. Det gir større muligheter i fremtiden for alle aktørene, de frie som de merkeautoriserte. Denne forståelsen må få større oppmerksomhet.

At NBFs formål er å sikre bilen og bilisme en sentral posisjon i samfunnet i fremtiden burde si alt om vårt engasjement. Dette er livsgrunnlaget til det lille personlig eide verkstedet i Finnmark og den store bilkonserneide merkeforhandleren i Oslo. Disse er gjensidig avhengig av at bilen i seg selv har en lys fremtid og en sentral plass i samfunnet.

Alle aktørene i bilbransjen er helt avhengig av at vi som bransje står samlet i arbeidet med bransjens rammebetingelser. Da får vi gjennomslag. Konkurransen i markedet får de enkelte ta seg av.

Det er bare en organisasjon som er dedikert til hele bilbransjen. Det er NBF.

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.