Koronaviruset har dramatiske konsekvenser for det norske samfunnet, for næringslivet og bilbransjen. Det kommer til å bli krevende tider. Nå er det tid for å bekjempe viruset. Bekjempe det sammen som bransje, som næringsliv og som samfunn.

Koronaviruset. Foto: CDC/Alissa Eckert.

I skrivende stund har regjeringen innført strenge tiltak. Når du leser dette, kan tiltakene være enda strengere eller endret. Du må holde deg oppdatert. Situasjonen er dramatisk. Hver enkelt bedrift må gjøre sine tiltak, og følge anmodningene fra myndighetene. Det betyr likevel ikke at bedriftene skal slutte å virke. Ingen av tiltakene tilsier nedstenging eller stans av privat virksomhet, med noen spesifikke unntak.

Helsemyndighetene understreker viktigheten av at alle, også enkeltpersoner og bedrifter, følger helserådene og smitteverntiltakene som er iverksatt. Sjekk på nettsidene til Folkehelseinstituttet, www.fhi.no.

I en stund som denne arbeider NBF fremdeles aktivt. Alle vi som jobber er tilgjengelige for våre medlemmer. Ring oss, send epost eller melding på Facebook, samme hvem av oss, vi skal hjelpe så godt vi kan. Vi har tilgjengelige kanaler helt inn i regjeringen dersom det kreves spesifikke tiltak. I denne situasjonen tenker jeg at vi skal være glade for å være en del av NHO. At du gjennom NBF-medlemskapet også er NHO-medlem. Jeg tror ingen organisasjoner er bedre posisjonert til å fremme næringslivets interesser enn NHO. Her finner du kontaktinformasjon til staben i NBF >

NHO har for en god stund siden satt krisestab og er forberedt. Bruk de tjenestene som de tilbyr. Har du spørsmål om sykepenger eller permittering, skatter eller avgifter, ta kontakt. Ring gjerne våre advokater eller andre, men bruk også de ansatte i NHO. På www.nho.no/korona finner du mye nyttig informasjon. 

Det foreligger nå oppdatert informasjon om stengte skoler og barnehager – les mer under avsnittet «Hvis barnehage/skole stenger grunnet «koronatiltak» .    

NHO har etablert en Korona-telefon for å ta unna henvendelser på telefon og chat. Førstelinje-respons utføres av Medlemssenteret som har utvidet åpningstid frem til klokken 20. Spørsmålene som ikke kan håndteres i førstelinje tas videre til region- og landsforeningsadvokater og deretter NHO-Advokatene.

Nummeret til vår «Korona hotline» er 23 08 84 40.

Her finner du også viktig informasjon: 

https://www.nho.no/tema/offentlig-sektor-og-naeringslivet/artikler/nhos-ti-krav-for-a-dempe-koronakrisen/

https://www.nho.no/tema/arbeidsliv/artikler/2020/koronaviruset/korona-tiltak-betyr-ikke-nedstenging-av-private-bedrifter/

https://www.nho.no/tema/arbeidsliv/artikler/koronaviruset-rad-til-bedrifter/

Hold ut. Hold sammen. Vi er tilgjengelige.

Artikkelforfatter er NBFs kommunikasjonssjef, Egil Steinsland.

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.