Arbeidstilsynet advarer mot bruk av hodetelefoner i stedet for godkjent hørselvern. Ved bruk av hodetelefoner i stedet eller i tillegg til hørselvern kan det være svært skadelig for hørselen. Eksempel ved bruk av trådløse små øretelefoner under hørselvernet, så ødelegger det effekten av hørselvernet.

ear-protection-98599_1280. pixabay resize

Hørselstap som skyldes støy på arbeidsplassen, er den vanligste yrkesskaden i Europa.

Hørselskade kan oppstå ved høy enkelt stående smell eller langvarig støybelastning som reduserer hørselen gradvis. Hørselskader kan medføre at en ikke hører høyfrekvente toner og etterhvert vanskelig å høre lyder av lavfrekvente toner. Hørselskader kan også føre til øresus. Hørselskader er irreversible og er noe en må leve med resten av livet.

Arbeidsgiver skal sikre at arbeidsmiljøet er fullt forsvarlig, så hva kan du gjøre for å forebygge hørselskader?

  • risikovurdere mht til støy og gjennomføre tiltak for å forebygge hørselskader
  • påse at alle kjenner til instrukser for å reduserer støynivå og riktig bruk av hørselvern
  • påse at alle etterlever instruksene
  • gjennomføre støymålinger og hørselkontroll ved behov

Hørselskader kan ha stor innvirkning på livskvaliteten

  • påvirke hjerte og kar-systemet
  • gi økt blodtrykk
  • påvirke muskelspenninger og fordøyelsessystemet
  • bidra til stress, redusert søvn og redusert konsentrasjonsevne
  • mm

På Arbeidstilsynets nettsider kan dere lese mye mer om støy

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.