I Autoreg var det en mulighet for underenheter å oppgi hovedenhet som melder ved førstegangsregistrering av kjøretøy. Denne funksjonaliteten er ikke videreført i Autosys bransjeløsning – du vil som innlogget enhet automatisk være melder av kjøretøyet og dermed avgiftspliktig for engangsavgiften.

De virksomheter som tidligere har registrert kjøretøy med hovedenhet som melder, vil nå oppleve at de i ny løsning IKKE får avgift OK.

Underenheter som har benyttet kredittavtale på et annet organisasjonsnummer enn sitt eget, vil ikke få mulighet til å benytte denne kredittavtalen videre, hvis ikke kredittavtalen med Skatteetaten også dekker de aktuelle underenhetene. Hovedenheten må ta kontakt med Skatteetaten for å søke om kreditt for sine underenheter.

Virksomheter som nå opplever denne utfordringen, må benytte Skatteetatens betalingsløsning og betale kontant med VISA debet eller BankAxess. For å benytte Skatteetatens betalingsløsning må du ha rettigheten «Engangsavgift betaling» i Altinn.

Hovedenhet kan kontakte Skatteetaten her >

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.