29. april arrangeres NBFs årskonferanse. Matti Pörhö er det internasjonale trekkplasteret. Få, om noen, har vært tettere på forhandlingene om nye forhandlerkontrakter. Hva har de forhandlet om, og hvilke utfordringer er de nye kontraktene tenkt å løse – også for forhandlerne.

Meld deg på her.

Han er andre generasjons bilforhandler, og driver et stort konsern i Finland. Men det er ikke hovedgrunnen til at vi har invitert Matti Pörhö til årskonferansen. Han er nemlig også president i den europeiseke VW Audi forhandlerforeningen og har dermed vært helt sentral i dialogen mellom fabrikk og forhandlernettverk.

Selve prosessen for å komme frem til nye forhandlerkontrakter alene varte i to år. Matti vil på konferansen gå i dybden for hvorfor det måtte forhandles frem nye kontrakter. Hovedpoenget vil være å redegjøre for hvilke utfordringer kontraktene er laget for å håndtere. Innlegget har tittelen: De største utfordringene for en forhandler i fremtidens verden.

Mattis firma heter Pörhön Autoliike Oy og har 13 anlegg i midt- og nord-Finland. Bedriften selger cirka 10 000 biler i året og sysselsetter cirka 400 personer og omsetter for nesten to milliarder kroner.

Meld deg på her.