Ved salg av bil til forbrukerkunder har kunden krav på opplysninger om tidligere skader på bilen. Det er ikke nødvendig å opplyse om hver skramme en bruktbil har hatt, men loven krever at kunden får beskjed om skader han eller hun «hadde grunn til å regne med å få».

Det er ikke noen klar grense for hvor stor skaden må ha vært, men rettspraksis gir noe veiledning. NBF-advokatene har god oversikt over rettspraksis. Ut av rettspraksis mener NBF-advokatene å kunne utlede at man må skille mellom plateskader på den ene siden og strukturelle eller sikkerhetsmessige skader på den andre siden. Som hovedregel bør det ikke være opplysningsplikt for plateskader, mens det for strukturelle/sikkerhetsmessige skader er opplysningsplikt.

Foto: NTB

Jo nyere bilen er, jo mindre skal det til før man også har opplysningsplikt for plateskader, med mindre de er bagatellmessige. Er man i tvil, er det generelt bedre rettslig sett å gi for mye informasjon enn for lite. Opplysningene om tidligere skader blir sjelden bedre mottatt etter kjøpet enn før. Det er ingen som liker å føle seg lurt.

Dette fortalte NBF-advokat Anna E. Nordbø om i dagens frokostseminar – presentasjonen finner du i din digitale verktøykasse > 

NBF-advokatene gir råd i konkrete kundekonflikter. Her finner du kontaktinformasjon til NBF-advokatene > 

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.