NBF-advokatene bistår daglig våre verkstedmedlemmer med håndtering av større og mindre kundekonflikter. Mange av konfliktene kunne vært unngått, og vi har verktøy som skal bidra til dette.

I juni lanserte NBF en veileder om oppdragsbekreftelse for verkstedoppdrag. NBF-advokatene anbefaler at verkstedene har et mer bevisst forhold til dokumentasjon av hva som er avtalt i forbindelse med konkrete verkstedoppdrag. Om verkstedet sørger for at det som blir avtalt skrives ned, vil dette kunne hindre diskusjon i etterkant. Det gir mer fornøyde kunder og mindre bortkastet tid til håndtering av konflikter. Dette igjen har klare positive konsekvenser for verkstedets inntjening.

rawpixel-602153-unsplash-websize
Foto: Pixabay.com

NBFs veileder inneholder maltekster som fritt kan kopieres av verksteder som er medlem av NBF. Til hver tekst er det knyttet noen kommentarer. Disse kommentarene gir veiledning både om når tekstene kan være aktuelle, men også om hva som gjelder juridisk. Dette er særlig viktig å ha kunnskaper om når man forholder seg til forbrukerkunder. Da gjelder nemlig håndverkertjenesteloven med ufravikelige regler til beskyttelse av forbrukeren. Alle maltekstene i NBFs veileder er naturligvis i overensstemmelse med lovgivningen.

Veilederen («Elementer til oppdragsbekreftelse«) finnes i NBFs digital verktøykasse under temaet forhandler- og servicemarkedsdrift. NBF-advokatene oppfordrer våre verkstedmedlemmer til å lese veilederen og ta i bruk maltekstene!