Vi står overfor lønnsforhandlingene 2020 og årets lønnsforhandlinger er et hovedoppgjør, det vil si at det i tillegg til å forhandles om lønn også forhandles om andre arbeidsvilkår, eks. tekster i overenskomstene. I år forhandles det forbundsvist. Det innebærer at hver tariffavtale (hvert avtaleområde eks. Biloverenskomsten) blir behandlet for seg både ved forhandlinger og når det gjelder avstemning, f.eks. Norges Bilbransjeforbund og Fellesforbundet)

prosentsky

Gjør deg kjent med flere av begrepene som brukes i forbindelse med lønnsforhandlingene og lønnsoppgjøret. Hva betyr egentlig «overheng», «plassoppsigelse», «reallønnsvekst» eller «ramme»?

På NHOs arbeidsgiversider – Arbinn.no finner du en nyttig liste over ord og uttrykk ofte brukt i forbindelse med lønnsoppgjør > 

Har du nærmere spørsmål til dette kan du kontakte en av våre advokater på arbeidsrett.

 

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.