En mann gikk til en bilforhandler og ba om å få låne en bil for prøvekjøring i to dager. Forhandleren tok kopi av førerkortet og sendte mannen avgårde med bilen. Da bar det ut på eventyr, men ikke helt som forhandleren hadde sett for seg.

bilnøkler-websize
Foto: Pixabay.com

Bilen ble ikke levert tilbake etter de to dagene partene hadde avtalt muntlig. Etter noe om-og-men kunne forhandleren hente bilen et godt stykke fra forretningen. Bilen ble funnet med skader i tillegg til at noe utstyr var demontert og fjernet. Da bompengeregningene kom, viste det seg at bilen hadde vært på Europa-turne. Hvorvidt bilen var brukt til ferie, kriminell virksomhet eller annet, vites ikke. Forhandleren ble rådet til å kreve erstatning, men det er vel ikke opplagt at det var verken betalingsvilje eller -evne hos den glade sjåføren.

NBF har laget en standardavtale som vi anbefaler brukt ved prøvekjøring eller annen type utlån av bil. I avtalen spesifiseres formålet med lånet, hvor lenge bilen skal lånes og hvilket ansvar låntaker har. Det legges opp til å sjekke både førerkort og annen legitimasjon. Ved bruk av denne avtalen bevisstgjøres låntakeren i forhold til sitt ansvar mens forhandleren sikrer at det som er avtalt er dokumentert og akseptert av låntakeren. Avtalen er fritt tilgjengelig for NBF-medlemmer, og finnes i din Digitale verktøykasse på https://www.nbf.no/digital-verktoykasse/

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.