I årets søkertall til videregående skole er industrien vinnerne. Industrifagene vinner terreng, etter noen år i motbakke. Medvinden er sikkert 90 prosent konjunkturskapt, men en annen ting som industrien er gode på er at de forteller – høyt og tydelig – om at nå går det bra. De forteller om roboter og teknologi, og de forteller om god fortjeneste og gode lønninger. Det gjør vi ikke i bilbransjen.

Mange opplæringskontor og enkelte bedrifter gjør en god jobb. De gjør det de kan med de midlene de har til rådighet. Fra NBF sin side bidrar vi med en stilling, og litt til, for å støtte opp om rekrutteringsarbeid lokalt. Med oss på laget er ABL og BIL. Og vi har hatt fremgang – frem til nå, men årets tall tyder på at vi er inne i en negativ spiral.

Vi kan ikke konkurrere mot industrien hva gjelder ressurser eller oppmerksomhet, men vi kan konkurrere på teknologi, miljø, lærlingplasser, jobbmuligheter og karrieremuligheter. Skal vi få frem budskapet om at bilbransjen bør være ditt førstevalg når du søker videregående skole så bør hver eneste bedrift, og hver eneste ansatt snakke opp bransjen.

Fortell om all teknologien som bilene nå er stappfulle av. Fortell om hvilke enorme miljøfremskritt bilbransjen har tatt de siste årene. Fortell om karrieremulighetene . Fortell om alle mulighetene du får til kompetansepåfyll. Fortell om muligheten til å tjene gode penger. Fortell om et godt arbeidsmiljø. Fortell om, og fortell om. Fortell det til naboen og bekjente. Fortell det i klassen til sønnen eller datteren din.

Poenget er: la oss snakke bransjen opp. Vi begynner i dag.

 

 

 

Hei! Har du synspunkter på dette innlegget, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet. I de fleste sammenhenger vil det du skriver fremstå som mer troverdig og interessant dersom du bruker fullt navn. Vær saklig, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger, og husk at det du skriver kan bli lest av mange. Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane vil bli fjernet.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.